Így hozd ki a maximumot a nyaralódból - inspirációk egy témára: kertépítés
2018. július 30. írta: Silent Hill Z

Így hozd ki a maximumot a nyaralódból - inspirációk egy témára: kertépítés

Nem hiszem, mi vagyunk az egyetlenek, akik teljesen bezsongtak már csak a gondolatától is, hogy a nyaralójukból mesekertet varázsoljanak.

Hónapok óta álmodozunk - és szorgalmas vakond módjára gyűjtjük az ötleteket. Kezdjük a kerttel... Nálunk a  hátsó kert egy hatalmas lejtő - adja magát, hogy csúszdaparkot építsünk rá - pl. egy ilyet. Jól hangzik, nem? Már csak egy csúszdát kell hozzá szereznünk... Kicsit hosszabbat persze, mert csak a méret számít :)

A tűzrakóhelyre is ráférne egy kis ráncfelvarrás... pl. egy ilyen, low budget kiülős rész... Ehhez némi kavicsra, és természetes kőre lenne szükségünk.

vagy inkább kicsit lejjebb, teraszosan ?

Hoppá... valahogy le is kell jutni a teraszhoz...

Valami jó kis térelválasztó sem ártana mondjuk a terasz mellé...

... vagy akár a kaput is lecserélhetnénk...

... mondjuk kicsit kisvakondosra véve a figurát...

... azt se felejtsük el, hogy van egy hatalmas kerti padunk. Barnára pácolt, kicsit unalmas... lehet, hogy ideje lenne feldobni?

Egyébként meg milyen poén lenne, ha kicsit a teraszhoz is hozzányúlnánk... a nyaralónál tökéletesebb terep erre nem igazán van... csak a székkel kell vigyázni, nehogy elmozdítsuk :)

Na meg a levendula... az nagyon hiányzik... ősszel biztos, hogy ki is ültetünk néhány tövet...

Nem vagyok a rendezett kertek híve, imádom a káoszt és a botanikus kert hangulatot... a terasz mellé valami ilyesmit képzelnék - jól bírja a szárazságot, nem kell aggódni a gondozása miatt:

Na meg az elmaradhatatlan házőrző - mondjuk a kapu mellé. Az mondjuk jó kérdés, találunk-e Zebegényben olyan kertészt, aki ezt megcsinálja :)

Persze tele vagyunk faházas ötletekkel is... folyt. köv. :)

(képek forrása: pinterest, mi más...)

A bejegyzés trackback címe:

https://silenthillz.blog.hu/api/trackback/id/tr9814151391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tke 2018.07.31. 00:24:20

Sajnálom, hogy eltűnt a főoldalról, a posztokhoz írt kommentek száma - ebből látom, hogy van-e új hozzászólás. Apróság, de kényelmes (volt). Örülnék, ha ez a funkció visszakerülne. Olvasói köszönettel Tibor.

Silent Hill Z 2018.07.31. 07:16:07

@Tke: Ó... Sablont váltottam, az okozhatta. Ki találok valamit

Tke 2018.08.02. 20:51:42

Már vissza is került, kösszépen:)!
süti beállítások módosítása