A szúnyog tényleg leprát terjeszt?
2019. június 24. írta: Silent Hill Z

A szúnyog tényleg leprát terjeszt?

Persze. Mi vagyunk erre az élő bizonyíték.

A csengettyű már megvan, ha minden jól megy, hamarosan exleprásként csengettyűzhetünk Budapest utcáin.

Az elmúlt 2 hétből több, mint egy hetet Zebegényben töltöttünk. Az első hétvége felkészületlenül ért minket, kevés volt a szúnyogírtónk, mi voltunk a környékbeli szúnyogcsapatok utasellátója. Okos szúnyogok ezek, a csípések többsége olyan helyen ért, ahol a legjobban viszket - közvetlenül a talp mellett, lábujjon, térden, fenéken - mindegy hol, csak feszüljön a bőr és, hogy még vakarni se lehessen. Volt ugyan nálunk valami izé, ami állítólag segít, ha már megtörtént a baj, de nem segített azon, hogy éjszakénként félálomban véresre vakarjuk magunkat. 2  napon belül úgy néztünk ki, mint a leprások.

Egy héttel később alaposan felszerelkezve, 10e Forinttal szegényebben (2 üzlet tejes készletének felvásárlását követően), alaposan befújva, immáron egy egész hétre felkészülve hadba szálltunk ellenük.

Eredmény: a majdnem ex-leprásokból újra friss, szaftos leprásokká váltunk.

Bedühödtünk. Szobon vettünk két, kék fényű, konnektorba dugható szúnyogperzselő valamit. A szúnyogok körberöhögtek. Éjjel zseblámpával a kezemben egyenként vadásztam a kis dögökre - a hasukat fogták a röhögéstől.

Közben bevetettünk minden praktikát, ami az őrjítő viszketést enyhíti: forró kanál a csípésre - kevés. Forró víz a csípésre - nagyon jó, de éget. Fél hagyma - halottnak a csók. Majd a végén, végső kétségbeesésünkben jött az ecet - és a megváltás. Igaz, az éjszaka felét még mindig a lábunk ecetes borogatásával töltöttük, de utána legalább aludhattunk végre.

A lábunkon a bőr még nem az igazi, ha bemerészkednénk egy strandra, valószínűleg botokkal kergetnének ki.

Állítólag ma végre elkezdték írtani a szúnyogokat… állítólag. 2 hétig most nem megyünk, a sebeinket nyalogatjuk.

A szúnyogriasztó készleteink kifogytak, a pénztárcánk lapos...

A következő havi fizetésből fecskefészket és denevérodút veszünk!

img_20190619_122025.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://silenthillz.blog.hu/api/trackback/id/tr6914910196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sellőlány 2019.06.26. 15:41:09

Engem most még nem érint, de jövő héttől már igen, hogy szúnyoglepte közegben töltsek el pár napot. Így be fogom keverni ezt a receptet, ami állítólag hatékony: 100 gr kókuszolaj + fél üvegcse (kb. 5 gr) természetes kivonatú citromolaj (pl. gyógyszertàri valszeg nem kamu aroma, ill az Aromax márkájú is tiszta). Másik hatékony ellenszer nekem citronella (citromfű) olaj volt, még Ázsiában. Goondolom, az is hasonlóan kivitelezhető a fenti receptúra alapján, ha esetleg natúr citromfű olajat előbb találni.

sellőlány 2019.06.26. 15:46:15

@sellőlány: Még annyit kiegészítésül, hogy a citronella nem az a citromfű, amit mi annak ismerünk. Szóval citronellaként keressétek. A teraszon a szúnyogok távoltartására eddig nekem hatékony volt a füstölő spirál, egy a padlón, egy az asztalon (alutálcában). Persze lehet, hogy az idei túlnépesedett eresztésnek ez meg sem fog kottyanni... Majd meglátjuk.
süti beállítások módosítása